• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

RMA & Retouren

Helaas kan het voorkomen dat een artikel defect raakt of dat een verkeerd artikel is besteld. Ook hierbij willen wij u graag verder helpen.
Elk defect product dient via de website te worden aangemeld. Onze collega's zullen uw RMA-aanvraag controleren en beoordelen of het noodzakelijk is dat deze naar ons retour komt. Na goedkeuring krijgt u hiervan via email bericht.

Hoe meld ik een RMA aan?

Elk defect product, hetzij een garantiegeval, DOA of schade dient via de website aangemeld te worden. U kunt hiervoor gebruik maken van ons ticket systeem op onze website. Na ontvangst van uw aanvraag zullen onze collega's deze controleren en beoordelen of het noodzakelijk is dat deze naar ons retour komt. Zodra deze beoordeeld is zal dit zichtbaar zijn op de website bij uw lopende RMA's . Daarnaast ontvangt u hiervan via de email bericht.

Hoe kan ik retourneren?

Alle producten die defect zijn of verkeerd besteld zijn kunen altijd gratis naar ons geretourneerd worden. Nadat u uw RMA-aanvraag goedgekeurd is ontvangt u van onze RMA-afdeling een Kiala Retourlabel en/of een DPD retourlabel via email. Deze plakt u op de doos waarna u het pakket kunt inleveren bij een Kiala-punt bij u in de buurt of bij een DPD Parcelshop. Houd er rekening mee dat het retourneren en verwerken van uw RMA ongeveer 5 werkdagen in beslag neemt. Uiteraard staat het u ook vrij een eigen vervoerder te kiezen. Houd er dan wel rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor een correcte aflevering van uw pakket.

Wanneer vraag ik een RMA aan?

Voor een correcte afhandeling willen wij u vriendelijk verzoeken alle retouren, in welke vorm dan ook, via de website aan te melden. Dit zorgt voor een transparante en heldere afhandeling voor zowel ons als voor u. Binnen de RMA maken wij onderscheid in de volgende aanvragen.

Soort RMA Omschrijving
Schade Artikel beschadigd: moet binnen 48 uur na ontvangst gemeld worden
DOA Defect binnen DOA (Dead on Arrival) termijn (8 dagen)
Garantie Defect binnen garantieperiode
Verkeerd geleverd Artikel niet geleverd: moet binnen 48 uur na ontvangst gemeld worden
Geen aflevering Ander artikel geleverd dan besteld


Schade: Het artikel, de verpakking of omdoos is beschadigd bij u aangeboden door onze transporteur

Vervoer is een cruciaal onderdeel in het bestelproces. Belangrijk is dat u bij eventuele vervoersschade direct bij de chauffeur melding maakt van eventuele schade. Twijfelt u? Altijd een melding maken. Op deze manier kunnen wij eventuele schade die hier uit voort komt zo goed mogelijk afhandelen. U kunt het pakket in principe alsnog aannemen. Zijn de goederen in orde dan hoeft u niks te doen. Is de inhoud van uw zending wel beschadigd? Geef dit dan binnen 48 uur na ontvangst van de goederen door via het RMA-formulier op onze website.

DOA: Het artikel is defect geleverd (Dead on Arrival)

Het kan voorkomen dat een artikel direct bij ontvangst niet functioneert. Dit kan zijn omdat er tijdens het vervoer schade is opgetreden of het simpelweg een vanaf de fabrikant al defect was. In dergelijke gevallen is het van belang dat dit binnen 8 dagen bij ons word vermeld om in aanmerking te komen voor een DOA-regeling. Na deze 8 dagen kunt u het defecte product rechtstreeks aanmelden bij de fabrikant of als garantie via de reguliere RMA procedure.

Garantie: Het artikel is defect binnen de garantieperiode

Wanneer het artikel binnen de garantieperiode defect raakt en buiten de DOA-regeling valt kunt u ook deze aanmelden als garantiegeval. Zodra wij het artikel hebben ontvangen zal het artikel, indien mogelijk, bij ons gerepareerd worden. In alle andere gevallen zullen wij deze aanbieden bij de fabrikant. De doorloopsnelheid is in het laatste geval afhankelijk van de fabrikant zelf. In sommige gevallen kan het sneller zijn het artikel direct op te sturen naar de fabrikant.

Verkeerd geleverd: U heeft een ander artikel ontvangen dan u heeft besteld

Ondanks het feit dat wij zeer geavanceerde warehouse software hebben kan het voorkomen dat er een verkeerd artikel geleverd word. Ook in dit geval kunt u dit melden via het RMA-formulier en na goedkeuring het artikel kosteloos naar ons retourneren.

Geen aflevering: U heeft uw pakket ontvangen maar mist een product dat wel op de pakbon staat als zijnde geleverd

Eventuele backorders factureren wij nooit vooraf maar pas wanneer deze daadwerkelijk verzonden/afgehaald zijn. Daarom is het zaak de zending goed te controleren aan de hand van de pakbon. Wanneer er een artikel niet geleverd is verzoeken wij u vriendelijk deze aan te melden via het RMA-formulier. Zo kunnen wij direct een onderzoek instellen en het ontbrekende product alsnog nasturen.

Afkoelingperiode

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@noorderwindcomputers.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.